UN: Nemamo dovoljno novca da nahranimo 100.000 Haićana

Svetski program za hranu neće moći ovog meseca da nahrani 100.000 Haićana kojima je potrebna pomoć, jer ta agencija UN nema dovoljno sredstava da podmiri rastuće humanitarne potrebe u karipskoj zemlji
UN: Nemamo dovoljno novca da nahranimo 100.000 Haićana
Foto: Beta/AP
Iz te organizacije su saopštili da će Haićani, koji se bore sa teškom neuhranjenošću, morati da istrpe nedostatak hrane i finansijske podrške usred najgore krize gladi u toj zemlji, prenosi Gardijan.
Rastuća inflacija znači da su troškovi ishrane porasli, dok je porastao i broj onih kojima je pomoć potrebna, što sve povećava troškove isporuke pomoći.
Istovremeno, smanjen je broj donacija, što znači da pomoć neće dobiti mnogi kojima je ona preko potrebna.
 
Na Haitiju cveta brutalno nasilje bandi otkako je u julu 2021. godine ubijen predsednik Žovnel Moiz, a krizu su pogoršali zemljotresi i velike poplave koji su zemlju pogodili prošlog meseca.
 
Na Haitiju se više od polovine stanovnika, kojih ukupno ima 11 miliona, redovno suočava sa glađu, a cena hrane je porasla poslednjih meseci jer su bande počele da preuzimaju kontrolu nad ruralnim oblastima u kojima se hrana proizvodi.

Teme

Haiti
  • Y/N

    18.07.2023 09:56
    skinite jednu 100ju usd 'pomoci' Ukrajini za naoruzanje i resen problem
  • Anoniman

    18.07.2023 07:37
    A milijarderi imaju novaca da plate da obidju olupinu Titanika i "potresu"čitav svet zbog pogibije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.