Glumac snimao film o policijskoj brutalnosti, upao mu provalnik - a policija njega uhapsila

Glumac Dejmien Smit uhapšen je nakon što je pozvao policiju zbog provale u svom stanu da bi nakon toga podneo građansku tužbu protiv policije Los Anđelesa.
Smit je snimao dokumentarac o policijskoj brutalnosti kada mu je nepoznati muškarac provalio u stan u Los Anđelesu.
Smit, afroamerički glumac, savladao je provalnika i pozvao policiju, međutim kada su došli u njegov stan, policajci su ugledali njega, a ne provalnika, pa su uperili oružje u Smita koji je stajao iznad osumnjičenog.
Na zahtev policije, Smit je spustio nož, ali nakon toga policijaci su protiv njega tri puta upotrebili elektrošoker.
 
Njemu su stavljene lisice i policija ga je izvela iz stana, nakon čega ga je uvela u policijski automobil. Navodi da je pušten tek nakon što je doživeo poniženje pred komšijama.
 
"Još sam u šoku i strahu zbog ovoga što se dogodilo. Rekao sam im da sam ja taj koji ih je zvao, ali oni su mi odgovorili da umuknem", rekao je Smit za američki list i dodao da su ga policajci 15 minuta ispitivali.
 
Tek nakon što je medicinski tehničar zatražio njegovu ličnu kartu, policajci su shvatili da Smit govori istinu. Ubrzo nakon toga, kapetan je naredio da Smita izvedu iz policijskih kola i skinu mu lisice.
 
"Niko se nije izvinio", navodi Smit.
 
Policija nije otvorila istragu sve dok je Smit nije tužio u junu, više od godinu dana nakon incidenta, ali zvaničnici nisu želeli da komentarišu slučaj.
 
U optužnici, američki glumac tvrdi da je policija prekršila njegova građanska prava i da je podvrgla nepravednom hapšenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.