Najmanje troje mrtvih u nevremenu u Sloveniji

Najmanje troje ljudi je nastradalo od posledica nevremena i katastrofalnih poplava koji su u poslednja 24 sata zahvatili Sloveniju, javlja slovenačko "Delo".
Ministar odbrane Marjan Šarec rekao je da je situacija ozbiljna, da je vojska na terenu i da je aktiviran akcioni plan Vihra.
Vatrogasci, civilna zaštita i vojnici imaju problem da pristupe pogođenim područjima jer su putevi poplavljeni i neprohodni na mnogim mesima, a u Kamniku je voda odnela mostove i poplavila privatne objekte i javne ustanove.
Slovenački državljanin poginuo je na području Kamnika, a dva holandska državljanina poginula su u planinama u oblasti Kranje.
 
Policija još istražuje okolnosti pogibije, ali prema do sada dostupnim informacijama, čini se da su sve tri žrtve mogle nastradati u poplavama ili nevremenu.
 
"U Kamniku se sugeriše da bi smrt mogla biti posledica poplava, a na planinama da je smrt nastupila od udara groma. Okolnosti pogibije se još utvrđuju", naglasila je Maja Adlešič Ciperle iz Opšte uprave policije.
 
Pljuskovi su počeli u podnožju Julijceva i prešli u Gorenjsku i Korušku i Savinjsku kotlinu. Problemi će se sada preneti na jugoistok zemlje, Kočevsku i Dolenjsku.
 
Na zapadu i u centralnoj Sloveniji više neće biti ovako obilnih pljuskova, ali će se situacija pogoršati na istoku do granice sa Hrvatskom, navodi "Delo".
 
Još jedna oluja se očekuje u nedelju, ali neće izazvati takve probleme, vreme će se smiriti tek u ponedeljak.
  • Fizičar

    04.08.2023 23:54
    Predostrožnost
    Obilne kiše i dalje traju u Sloveniji a proširilo se i na Hrvatsku. Sava na izlasku iz Slovenije ima rekordan protok a u Hrvatskoj se takođe izliva kod Zagreba. Plavni talas će verovatno u subotu tokom dana i večeri stići i do Srbije...
  • Vlada

    04.08.2023 17:26
    Hitno pomoći
    Poslati ekipe iz Srbije da pomognu braći.
  • Ralle

    04.08.2023 16:03
    Izasla vojska u sloveniji da pomogne gradjanima.od poplava i bujica..a gde je bila nasa vojska kad je bilo tesko....vezbali na pasuljanskim livadama za slet..kako smo culi..ej tugo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.