VIDEO: Iz svemira vidljive razmere katastrofe od poplava u Sloveniji i Hrvatskoj

Velike poplave koje su proteklih dana pogodile Sloveniju i Hrvatsku zabeležene su iz svemira.
VIDEO: Iz svemira vidljive razmere katastrofe od poplava u Sloveniji i Hrvatskoj
Foto: Beta/AP
Upoređeni su satelitski snimci Sentinel-1 SAR od 4. avgusta sa snimcima na dan najvišeg vodostaja, 5. avgusta, čime su prikazane razmere katastrofe.
Hidrološka situacija u Sloveniji i Hrvatskoj je povoljnija nego prethodnih dana, kada su nadležne službe, ali i meštani dežurali na nasipima.
Tatjana Vujnović, načelnica hrvatske Službe u sektoru za hidrologiju, rekla je da će opadanje nivoa vode ići vrlo sporo.  
 
"Drava u Austriji počinje da opada. Mora proći i pasti u Sloveniji da bi počela da pada kod nas. Nezgodno će biti ako budu velike u isto vreme Mura i Drava te dok se spoje, taj vodeni talas Dravom će putovati nekoliko dana. Bilo koja kiša da pljusne može izazvati porast na pritokama i samoj reci", rekla je Vujnović.
 
Ističe da će ceo proces trajati danima jer je reka Sava u tom delu vrlo spora.
 
  • Bio bi red

    08.08.2023 11:56
    Da predsednik ponudi pomoc komsijama. I oni su bili pomogli nama kada je bila poplava.
  • Dogodine u Botošu

    08.08.2023 08:40
    Oni ce to svoje popraviti za max godinu dana a mi ne mozemo vec 35 godina da se dovedemo u red. Podrska susedima i prek-susedima.
  • 9

    08.08.2023 08:38
    @Fuj49
    Jasno da ne .
    Katastrofa je mnogo veća od svemira i što je još gore čuo sam da se širi brzinom većom od svemira . Živ primer imamo u B.Palanci ,a posle večerašnjeg govora dvojca sa kormilarom izvan zemlje tek će biti nesagledive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.