Otkriveno kako je "konvoj smrti" navijača Dinama stigao neprimećen u Grčku

Navijač AEK ubijen je sinoć u sukobu sa pristalicama zagrebačkog Dinama koji su doputovali u Atinu i pored zabrane UEFA.
Otkriveno kako je "konvoj smrti" navijača Dinama stigao neprimećen u Grčku
Foto: Beta/AP
Dvadesetdvogodišnji navijač grčkog prvaka izboden je nožem noć uoči prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a tamošnji mediji navode da je u sukobima najmanje šestoro povređenih i skoro stotinu uhapšenih.
UEFA je odlučila da odloži večerašnji duel.
 
Grčki portal Newsit piše, a N1 prenosi, da je oko 150 navijača Dinama u Atinu stiglo putujući automobilima kroz Albaniju kako bi zavarali policiju.
 
Bed Blu Bojsi su glumili turiste i u prestonicu Grčke su stigli posle više od 1.400 pređenih kilometara, iako su usput primećeni. 
 
Na društvenim mrežama se pojavio snimak njihove kolone na auto-putu koju u Grčkoj sada nazivaju "konvojem smrti".
 
 
Prema nekim informacijama, policija je navijače pratila na ulazu u Atinu, ali su joj umakli tako što su se razbežali.
 
BBB su se kasnije okupili na stanici podzemne železnice i zajedno uputili prema stadionu AEK u predgrađu Nea Filadelfija gde su napali navijače AEK koji su sedeli u kafićima. U tome su im navodno pomagali i navijači Panatinaikosa sa kojima su u bratskim odnosima.
  • Aronija

    09.08.2023 00:03
    Navijači
    Bris Taton, da se podsetimo.
  • s

    08.08.2023 19:38
    Da su kojim slučajem bili srpski navijači ili ne daj bože Srbi rođeni "sa pogrešne strane reke" pljuštali bi negativni komentari, a ovako čitam komentare " nije bitno da li su Hrvati ili neki drugi".

  • кккк

    08.08.2023 15:31
    хрвате ничег није срамота...
    нападали пролазнике и фанове... да су се сукобили са групом аековаца оригинал21 не би им било добро...
    А ми ћемо се срести ускоро...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet