FBI ubio čoveka koji je pretio Bajdenu, istraga u toku

Pripadnici FBI su pucali i ubili čoveka iz Jute dok su pokušavali da ga uhapse zbog nasilnih pretnji predsedniku Džou Bajdenu i okružnom tužiocu Njujorka.
FBI ubio čoveka koji je pretio Bajdenu, istraga u toku
Foto: Beta/AP

Tužilac goni bivšeg predsednika Donalda Trampa u vezi sa tajnim isplatama novca, javio je NBC njuz, prenosi Euronews Srbija.

Isti čovek, stanovnik Prova Kreg Deleu Robertson, navodno je pretio i mnogim drugim političarima. 

Sudski dokumenti kažu da je FBI opisao Robertsona kao belca "starog otprilike 70-75 godina" koji je nadgledan i koji je "nosio tamno odelo, belu košulju, crvenu kravatu i raznobojni (možda kamuflažni) šešir sa natpisom TRAMP na prednjoj strani".
 
Robertsona je ubio najmanje jedan agent FBI-ja u 6:15 ujutro u Provu, oko 12 sati pre nego što je Bajden trebalo da stigne u Solt Lejk Siti, u posetu toj državi. Nijedan agent nije povređen.
 
Robertson je u ponedeljak navodno zapretio pominjući Bajdenov put u Jutu, rekavši da treba da pripremi svoju kamuflažnu opremu i snajpersku pušku. 
 
"Incident je počeo kada su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i pretres jedne kuće", navodi se u saopštenju FBI.
 
Osim Bajdenu, Robertson je navodno pretio da će pucati na tužioca Menhetna Alvina Braga mlađeg koji je optužio Trampa za falsifikovanje poslovnih zapisa u vezi sa plaćanjem porno zvezdi Stormi Danijels iz 2016. kako bi ćutala o njenom navodnom seksualnom odnosu sa Trampom deceniju ranije.

"FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom našeg inspekcijskog odeljenja. Pošto je istraga u toku, više detelja ne možemo otkriti", navodi se u saopštenju FBI.

  • Boris

    09.08.2023 22:27
    Demokratija
    Šta ti je uređena država i demokratija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.