Ko u Maleziji nosi sat sa gej elementima - završiće u zatvoru na tri godine

Vlada Malezije je saopštila da su zabranjeni satovi kompanije "svoč" koji sadrže LGBT elemente i da osoba koja ih poseduje može biti osuđena na tri godine zatvora i kaznu od 4.400 dolara.
Ko u Maleziji nosi sat sa gej elementima - završiće u zatvoru na tri godine
Foto: Pixabay
Kao razlog zabrane je navedena zabrinutost da bi ti proizvodi mogli naškoditi moralu nacije.
U Maleziji su istopolne seksualne veze stavljene van zakona, uz kazne od batinanja do 20 godina zatvora. 
Vlasti su u maju u svočovim prodavnicama zaplenile više od 160 satova iz zbirke "Ponos". Neki od satova su u bojama duge.
 
Svoč je poručio da njegovi satovi nisu štetni, već prenose poruku mira i ljubavi, navodi AP.
 
Švajcarska kompanija je podnela tužbu protiv maležanske vlade, tražeći odštetu i povratak zaplenjenih satova. 
  • Živko

    10.08.2023 13:23
    nema veze
    Malezija je država ekstra prijatelj USA pa shodno tome mogu kako hoće. Nije nikakva frka, nema osude javnosti i zapadne civilizacije. Malezija je zemlja u blizini Kine u klinču sa Kinom za južnokinesko more i tamo je sve ok mogu ladno talibane da dovedu na vlast da uspostave šerijat i opet će sve biti u redu. Ne znam zašto uopšte i prenosimo ove glupe vesti koje su potpuno nebitne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.