Dodik najavio da će "izvršiti homogenizaciju Srba u Republici Srpskoj"

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je sramno podizanje optužnice protiv njega i v. d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.
Dodik najavio da će "izvršiti homogenizaciju Srba u Republici Srpskoj"
Foto: 021.rs

Po njegovim rečima, reč je o političkom nasilju i da to nema veze sa pravom.  

On je najavio pokretanje tužbe protiv tužioca zbog zloupotrebe službenog položaja.
 
"Ovo je za mene dar, kao politički čovek obavestiću Srbe šta im se sprema i izvršiti homogenizaciju Srba i RS do maksimuma. Ne znam šta će sud uraditi, ako odluči da potvrdi radi se o harangi i to bi bio deo srbofobije. RS neće ostati imuna na ovo. Zahvalan sam svima koji su reagovali juče i onima koji nisu – raduju se jer je Dodik došao u problem. A ja opet mislim da je suštinski da odbranimo predsednika RS, a da ni Dodik kao ni mnogi drugi u istoriji koji su se borili za prava srpskog naroda u RS ne mogu računati na svoje komoditete. Ni Karadžić ni Mladić nije računao na svoj komoditet inače da jeste pitanje je kako bi bilo. Ni Plavišić ni Krajišnik”, rekao je Dodik.
On je rekao da iza svega stoji sila iza koje je američki ambasador u BiH. Naveo je i da ne postoji zakon prema kojem mogu da podignu optužnicu. 
 
"Mogli ste videti da su se samo američka ambasada i nepostojeća kancelarija OHR-a oglasili. Nisam imao dileme između toga šta da uradim, radio sam svoj posao predsednika, potpisao sam ukaz i to ću nastaviti činiti. Uvereniji sam u sve ovo što radim sada", rekao je Dodik.
 
On je poručio da Tužilaštvo BiH nema ustavni osnov i Ustav nije dao ovlašćenje BiH da se bavi ovim pitanjima.
 
"Očekujem da Sud ima više sluha nego Tužilaštvo koje je bilo primorano da ovo učini", rekao je Dodik i najavio pokretanje tužbe protiv tužioca.
 
Dodik je naveo da je spreman na svaku vrstu legitimne borbe i apelovao na građane da se okupe oko institucija.
Predsednik RS je najavio i da će 22. avgusta nastaviti razgovore u Parlamentarnoj skupštini BiH.
 
"Smatram da je ozbiljna prilika da dobijemo prava sistemska rešenja za Sud i Tužilaštvo", naveo je Dodik.
 
Tužilaštvo BiH je juče potvrdilo da je podiglo optužnicu protiv Dodika i direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika u BiH. Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.
  • @Vule

    12.08.2023 18:34
    Miletic je pomagao narod, a danas narod bezi (sto u Srbiju sto u Evropu) od alavog Mileta kome nikad dosta
  • @Dejan

    12.08.2023 16:11
    Pa za vreme njegove vlasti je iz RS pobeglo mnogo vise nego traktorijadom iz Hrvatske.
    Jos 10-15 godina na vlasti i u RS ce ostati samo Dodik s familijom, to mu je valjda i cilj
  • l

    12.08.2023 15:48
    @Vlad

    Kako je moguće da su Vojvođani ujedno i Srbi a Hrvati u Vojvodini Hrvati a nisu iz Hrvatske? Kako je moguće da su Vojvođanski Mađari, Mađari a nisu iz Mađarske?
    PS Malo troluješ, ipak se mnogo glupih komentara ovde može pročitati,ne bi me čudilo da si ozbiljan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet