Trinaestogodišnja devojčica u SAD morala da rodi jer joj zakon brani abortus

Trinaestogodišnja devojčica u američkoj državi Misisipi rodila je dečaka nakon što ju je silovao stranac jer nije mogla da abortira, objavio je Tajm.
Trinaestogodišnja devojčica u SAD morala da rodi jer joj zakon brani abortus
Foto: Pixabay
Majka devojčice tražila je abortus za svoju ćerku, ali joj je rečeno da je Čikago najbliže mesto u kojem je moguće uraditi tu proceduru, a koji se nalazi više od devet sati vožnje od njihove kuće u Klarksdejlu u Misisipiju.
Majka devojčice rekla je da je cena abortusa u Čikagu previsoka, kada se uzme u obzir cena putovanja, odsustva sa posla i da ona nije imala sredstava sve to da plati.
To je samo poslednji u nizu sličnih slučajeva koji su se pojavili nakon što je američki Vrhovni sud poništio prava na abortus u SAD, preneo je "Gardijan".
 
Od te odluke Vrhovnog suda abortus je ograničen u 14 američkih saveznih država, prema podacima Centra za reproduktivna prava.
 
Bilo je i slučajeva da su žene zamalo umrle jer su lekari morali da čekaju dok njihovi životi ne budu u opasnosti da bi izvršili abortus.
 
Procenjuje se da 25 miliona žena starosti od 15 do 33 godine živi u američkim državama u kojima je ograničeno pravo na abortus.
 
Država zahteva da se silovanje prijavi policiji da bi mogao da se izvrši legalan abortus. Dva od tri slučaja silovanja u SAD nisu prijavljena policiji, prema podacima američke neprofitne organizacije protiv seksualnih napada.
  • Nesa

    15.08.2023 14:08
    Zakon je napravljen da bi mogli da zloupotrebljavaju bebe u razne svrhe ,ako majka ne može da uzgaja bebu biće prinuđena da je ostavi , a onda svi znamo kako i gde ta deca završavaju ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet