VIDEO: Sveštenik osveštao spomenik Staljinu u Rusiji

Pravoslavni sveštenik osveštao je novopodignuti spomenik nekadašnjem lideru Sovjetskog Saveza Josifu Staljinu u gradu Velika Luka, u regiji Pskov.
Ruska pravoslavna crkva objavila je da je pokrenula internu istragu sveštenika koji je blagoslovio nedavno podignuti spomenik sovjetskom vođi.
Otac Anatolij snimljen je kako prska svetom vodom osmometarski Staljinov kip tokom ceremonije otkrivanja u Velikoj Luki, koja se nalazi u severozapadnoj ruskoj regiji Pskov.
Bivši visoki predstavnik Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Karl Bilt je takođe komentarisao ovaj čin kazavši da je ovo jedan od pokazatelja kojim putem ide Rusija.
 
 
Otac Anatolij je priznao da je "crkva patila" tokom Staljinove vladavine, ali je rekao i da je progon sveštenika i vernika tokom sovjetske ere donelo crkvi "mnogih novih mučenika".
 
  • Ja

    20.08.2023 12:22
    Jako bi bilondobro da im se vrati Staljin, da ih zatvori iza gvozdene zavese, i da ceo svet ponovo ostave na miru!
  • kent

    20.08.2023 08:53
    ... ali je rekao i da je progon sveštenika i vernika tokom sovjetske ere donelo crkvi "mnogih novih mučenika"....

    Sta je doticni mislio ovim da kaze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.