Milatović: Neprihvatljivi pokušaji mešanja u kreiranje vlade u Crnoj Gori

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da smatra neprihvatljivim bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog mešanja inostranih aktera u kreiranje vlade u Crnoj Gori.

Milatović je na društvenoj mreži Iks, nekadašnji Tviter, napisao da je novi saziv Skupštine odraz volje građanki i građana koji su, shodno Ustavu, nosioci suverenosti.

"Kao predsednik smatram neprihvatljivim bilo koji pokušaj posrednog ili neposrednog mešanja inostranih aktera (iz regiona ili ostatka sveta) u kreiranje Vlade u Crnoj Gori", naveo je Milatović.
On je istakao da očekuje da formiranje 44. Vlade bude utemeljeno na slobodno izraženoj volji građana i građanki na proteklim parlamentarnim izborima, kao i na programskim prioritetima koji će omogućiti ubrzano članstvo Crne Gore u EU, rast životnog standarda i izgradnju pravne države. 
  • LOLA

    21.08.2023 08:09
    Amerika sad
    Mogu samo SAD i eventualno U.K.
  • Професор

    20.08.2023 22:54
    А после ових речи сазвао састанак са амбасадорима да се консултује.... Или да му дају инструкције ко ће у владу. Срамота на шта је спала некада Српска Спарта!
  • Slaven

    20.08.2023 21:40
    Zamena teze
    Mislio je AV da može i on da sastavlja komšijama vladu. Moźe kada nato sastavi Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet