Dodik najavio posetu Rusiji u oktobru

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u oktobru posetiti Rusiju, gde bi trebalo da sa predsednikom ruske republike Tatarstan Rustamom Minihanovom potpiše sporazum o saradnji.
Dodik najavio posetu Rusiji u oktobru
Foto: 021.rs

"Taj sporazum o saradnji bi mogao biti potpisan u oktobru u okviru moje posete Ruskoj Federaciji", napisao je Dodik na društvenoj mreži X, navodeći da je sa Minihanovom, zajedno sa srpskom članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, razgovarao danas, tokom posete Budimpešti.

Dodao je da je u BiH teško pronaći konsenzus o sankcijama Rusiji, ističući da to ne dopuštaju političari iz RS.
"RS će ostati uporna u tome da spreči uvođenje sankcija Rusiji od BiH, jer su Rusija i njeni narodi naši prijatelji", naglasio je Dodik.
 
Dodik i Cvijanović od juče borave u poseti Mađarskoj na poziv vladike Lukijana i mađarskog premijera Viktora Orbana.
  • Goja

    20.08.2023 20:43
    Ide na ažuriranje softvera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.