Jak vetar odvukao četvorogodišnje dete na dušeku tri kilometra od obale kod Ulcinja

Na Velikoj plaži u Ulcinju spaseno je četvorogodišnje dete koje je jak vetar odvukao tri kilometra od obale, prenose crnogorski mediji.
Jak vetar odvukao četvorogodišnje dete na dušeku tri kilometra od obale kod Ulcinja
Foto: Pixabay (ilustracija)
Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali im jake morske struje nisu to dozvoljavale.
Dušek na kojem je bilo četvorogodišnje dete, udaljio se od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani, prenele su podgoričke Vijesti.
Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Edis Sijarić dobio je informaciju da je sa plaže u Ulcinju jak istočni vetar odvukao na pučinu dečaka koji se nalazio na gumenom dušeku.
 
"Hitnom upotrebom specijalnog spasilačkog skutera UPSUL, spasilac je za samo nekoliko minuta došao do deteta sa dušekom i evakuisao, uz asistenciju još jednog plivača koji je krajnjim snagama uspeo da dopliva. Na sreću roditelja, dečak je spasen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno", saopšteno je iz UPSUL-a.
 
Akcija je trajala 15 minuta, od trenutka kada je primljen poziv za spasavanje.
  • Realista

    23.08.2023 07:38
    Svaka čast za 3km.
    Svaka čast plivaču koji je doplivao do dušeka da bar bude sa klincem i spreči napad panike. Obično ta panika bude kobna.
  • A3

    23.08.2023 07:09
    Treba koristiti i mozak
    Sve je dobro što se dobro svrši.
  • G pen

    23.08.2023 06:47
    Pre neki dan na Strandu mlada zena je dotrcala iz pravca kafica dok joj je druga nosila dete koje nasla kako luta samo na obali. Juce na ulazu mati je dozivala dete kako ce otici bez nje dok joj mala trci po biciklistickoj stazi. A tek koliko njih seta decu po biciklistickoj stazi. Do kretena je, nije do dece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet