Ukrajina dnevno gubi 45 dronova

Odbrambene i bezbednosne snage Ukrajine gube u proseku oko 40 do 45 izviđačkih dronova na dnevnom nivou, izjavio je Jurij Ščihol, šef ukrajinske Državne službe za specijalne komunikacije.
Ukrajina dnevno gubi 45 dronova
Foto: Beta/AP
On je naveo da to uključuje najosnovnije "mavik" i "matrice" dronove, kao i profesionalne dronove ukrajinske i strane proizvodnje, prenosi CNN.
"Ovaj rat je promenio pristup upotrebi dronova. Koriste se za izviđanje kratkog dometa, kao i za kontrolu vatre, a jurišni dronovi se koriste za uništavanje ljudstva i opreme. Zbog toga dajemo sve od sebe da obezbedimo što više dronova. Kupujemo skoro sve što je dostupno na tržištu", rekao je Ščihol.
Dodao je da je, do sada, ugovorena kupovina više od 22.000 jurišnih dronova, od kojih je oko 15.000 već isporučeno Oružanim snagama Ukrajine.
  • Primus

    31.08.2023 23:55
    555
    Istorijski gledano, dugo se mislilo da su svetski šampioni u gluposti Nemci i Francuzi zbog međusobne netrpeljivosti i ratova koji su vodili. Onda je ta tvrdnja krajem XX veka opovrgnuta i utvrdilo se da su to ustvari Srbi i Hrvati. Međutim, zadnjih 555 dana 22/23. g XXI veka, apsolutni šampioni su postaali Rusi i Ukrajinci, a iza njih nekoliko praznih mesta pa na listi slede ostali. Pitam se, zašto ti ljudi NE OTVORE GRANICE kao Srbi, Albanci i Makedonci i pitam se još nešto - koliko Ukrajinaca i Rusa neće videti sunce sutrašnjeg dana.. D O K L E i Z A Š T O ???
  • Milan

    30.08.2023 11:53
    А добављач трља руке, док народ гине са обе стране.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet