Kina uhapsila pet osoba zbog prikrivanja broja stradalih u poplavi

Kineske vlasti uhapsile su pet osoba zbog sumnje da su prikrivale broj smrtnih slučajeva u poplavi na jednom gradilištu u provinciji Sečuan, izvestili su danas državni mediji u Kini.
Kina uhapsila pet osoba zbog prikrivanja broja stradalih u poplavi
Foto: Beta/AP
Privedeno je pet osoba uključenih u projekat izgradnje, prenosi Rojters.
Nakon istrage, zvaničnici lokalne vlade saopštili su da su četiri osobe poginule, 48 se vodi kao nestalo i da je 149 spaseno u poplavi u okrugu Jiniang 21. avgusta, prenose državni mediji.
Prvobitno, vlasti u Jiniangu su saopštile da je 79 ljudi spaseno, a šest osoba je nestalo.
 
Regije širom Kine su pretrpele višenedeljne obilne kiše koje su izazvale smrtne slučajeve, velike poplave i klizišta, navodi Rojters.

Teme

kina
  • Realista

    01.09.2023 09:45
    da, uhapsili su ih
    ...ali iz razloga što nisu dovoljno dobro prikrili mrtve pa sad neko postavlja nezgodna pitanja... jer Kina je vrlo transparentna država - iz skromnog ugla posmatranja prosečnog gedže.
  • Samo pitam

    31.08.2023 22:22
    A koga bi kod nas trebalo uhapsiti zbog prikrivanja broja umrlih od kovida .... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet