Madrid se priprema za jaku kišu: Zaustavljeni vozovi, otkazana utakmica, građani dobili SMS...

Vlasti u centralnoj Španiji su obustavile železnički saobraćaj, otkazale prvoligašku fudbalsku utakmicu i pozvale građane da ne izlaze napolje jer se očekuje neobično jaka kiša.
Madrid se priprema za jaku kišu: Zaustavljeni vozovi, otkazana utakmica, građani dobili SMS...
Foto: Beta/AP
Meteorološka služba izdala je upozorenja na jaku oluju u Madridu i okolini.
Državna železnica je obustavila prevoz između Madrida i istočne obale Valensije, a i na drugim linijama.
Služba za hitne slučajeve je saopštila da je u Madridu aktivirana priprema za poplave i stanovnicima poslala SMS-poruke sa uputstvima da ne izlaze i da ne koriste automobile da bi lakše i brže prolazila vozila hitnih službi.
 
Gradonačelnik Hose Luis Martines-Almeida očekuje da će s prognoziranih 120 litara kiše po kvadratnom metru biti oboren rekord padavina u Madridu iz 1972. godine od 87 litara po kvadratnom metru.
 
Španska fudbalska liga saopštila je da je odložila utakmicu Atletiko Madrida sa Seviljom pošto je razmotrila upozorenja meteorološke službe i preporuku madridskih vlasti.
 
Španija je letos pretrpela intenzivan toplotni talas i stalne visoke temperature u avgustu.
  • Ha

    04.09.2023 07:33
    Hm
    Juce u NS potop bez najave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.