Broj poginulih u zemljotresu u Maroku porastao na skoro 2.700

Broj poginulih u zemljotresima koji su prošle sedmice pogodili Maroko povećan je na gotovo 2.700, a povređeno je najmanje 2.500 ljudi.
Rojters navodi da broj poginulih iznosi 2.681.
Spasioci su rekli da su tradicionalne kuće od cigli od blata u najvećem broju srušene u zemljotresu i da je zbog toga mala šansa da se pronađe još preživelih, prenosi agencija.
Uprkos tome, spasioci i dalje tragaju za preživelima u ruševinama više od 48 sati nakon najsmrtonosnijeg zemljotresa u Maroku u poslednjih šest decenija.
 
Marokanskim spasiocima su se priključili timovi za potragu iz Španije, Velike Britanije i Katara, dok su mnogi preživeli proveli treću noć napolju jer su im domovi uništeni ili nesigurni.
 
Vlasti nisu iznele procene o tome koliko ljudi se vodi kao nestalo.
 
Maroko je rasporedio vojsku da pomogne u odgovoru na katastrofu i saopštio da je pojačao timove za potragu i spasavanje, snabdevajući ugrožene vodom, hranom, šatorima i ćebadima.
 
Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihtera pogodio je u petak uveče marokanski planinski region 72 kilometara jugozapadno od Marakeša, izazvavši veliku štetu i razaranja.
 
Ovo je to najsmrtonosniji zemljotres u Maroku od 1960. godine kada je poginulo najmanje 12.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.