Bajden: Republikanci žele da me opozovu da bi blokirali vladu

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da republikanci žele da ga opozovu kako bi blokirali vladu.
Bajden: Republikanci žele da me opozovu da bi blokirali vladu
Foto: Beta/AP
Bajden je podsetio na to da je krajnje desničarska republikanska poslanica i saveznica bivšeg predsednika Donalda Trampa, Mardžori Tejlor Grin prvi put kada je izabrana u Kongresu rekla da je prva stvar koju želi da uradi da njega opozove.
"Ne znam tačno zašto, ali oni su jednostavno znali da žele da me opozovu", rekao je Bajden donatorima na prikupljanju sredstava u američkoj državi Virdžiniji.
Bajden je naveo da se ne fokusira na istragu o opozivu jer ima dosta poslova koje mora da obavlja, preneo je Rojters.
 
Pres sekretarka Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je da je istraga protiv Bajdena, kako je navela, "politički štos" i da nema dokaza protiv Bajdena dok republikanci pokušavaju da istražuju poslove njegovog sina Hantera Bajdena.
 
Žan-Pjer tvrdi da republikanci nisu pronašli dokaze da je Bajden uradio nešto loše i pogrešno. Bela kuća je okrivila Tejlor Grin za pritisak na predsednika Predstavničkog doma Kevina Makartija da naredi istragu o opozivu Bajdena.
 
Istraga koja obuhvata višemesečna saslušanja u Predstavničkom domu mogla bi da odvuče pažnju poslanika od donošenja zakona o potrošnji, što je neophodno da bi se izbegla blokada vlade.
Makarti je izjavio u utorak da je naložio odboru donjeg doma američkog Kongresa da pokrene zvaničnu istragu o opozivu Bajdena zbog poslovanja njegove porodice.
 
Makarti je rekao da je tokom istrage Odbora Predstavničkog doma za nadzor vlade utvrđeno da postoji "kultura korupcije" povezana sa Bajdenovom porodicom, dok republikanci istražuju poslove Bajdenovog sina Hantera iz perioda pre nego što je njegov otac preuzeo dužnost predsednika, preneo je Glas Amerike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.