Državljani Srbije osumnjičeni za kopanje tunela do suda iz Crne Gore pobegli busom ka Sarajevu

Neki od osumnjičenih za obijanje sudskog depoa iz Crne Gore pobegli su 11. septembra autobusom na relaciji Podgorica - Sarajevo, preko prelaza Šćepan Polje, a drugi su prešli na Dobrakovu.
Državljani Srbije osumnjičeni za kopanje tunela do suda iz Crne Gore pobegli busom ka Sarajevu
Foto: Beta/AP
Tako danas pišu podgoričke Vijesti pozivajući se na saznanja iz više neimenovanih izvora.
Navode da su to utvrdili tužilaštvo i policija u istrazi krađe dokaza iz depoa Višeg suda u Podgorici, koja je otkrivena 11. septembra ujutro.
Sagovornici, kažu, nisu objasnili ko je od četvorice osumnjičenih srpskih državljana izašao na kom prelazu, te dodaju da su oni Crnu Goru napustili nekoliko sati nakon što su u Botunu ostavili kombi korišćen za "probijanje" tunela do Višeg suda.
 
Zbog činjenice da su opremu sakrili pre nego je otkrivena provala u depo, istražitelji veruju da su lopovi iz te sudske prostorije uzeli ono za šta su došli i/ili kontaminirali materijalne dokaze.
 
Sada proveravaju da li im je neko iz Višeg suda u Podgorici pomagao u odabiru spisa predmeta, rečeno je Vijestima nezvanično.
  • Realista

    26.09.2023 21:56
    definicija bega
    Kako su 11. septembra bežali kad ih tada niko nije ni jurio? Valjda su jednostavno otputovali iz Podgorice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet