Među poginulima u nesreći u blizini Venecije i novorođenče

Najmanje 21 osoba je poginula sinoć, a dvadesetak je povređeno, nakon što je autobus koji je prevozio turiste sleteo s nadvožnjaka u blizini Venecije u Italiji i zapalio se.
Zvaničnici su saopštili da je vozilo palo na električne vodove i zapalilo se oko 19:45.
 
"Ogromna, beskrajna tragedija. Nemam reči. Apokaliptični prizor. Autobus je pao s nadvožnjaka i zapalio se. Izleteo je s puta. Pao s mosta. Ne možete zamisliti kakva je to katastrofa", rekao je za QN gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro odmah nakon nesreće, prenosi N1 Sarajevo.

"Velika je to tragedija za našu zajednicu. Odmah sam proglasio dan žalosti, u znak sećanja na brojne žrtve. Potvrđeno je da je 21 osoba mrtva i 13 je povređenih, neki od njih teško. Četvoro su deca. Tragedija, ponavljam. Strani turisti. Pokušavamo identifikovati žrtve. Video sam neke dokumente tih jadnih ljudi", rekao je.

"Ne možemo shvatiti kako se to moglo dogoditi. Izleteo je pravo, tu je rupa. Ne možemo da razumemo. Pomoć je hitno stigla. Odmah sam došao. Najteže povređeni prevezeni su helikopterom koji je brzo stigao na lice mesta. Svi smo ovde. Nikada nisam video tako ozbiljnu tragediju. Svi smo ovde. Tu je i sveštnik koji se moli za ove jadne žrtve", rekao je gradonačelnik.
 
U nesreći su živote izgubili novorođenče od nekoliko meseci, dečak (12) i još jedna maloletna devojčica, rekao je za Ansu Paolo Rosi, koordinator lokalne hitne službe.
Poznat je identitet sedam poginulih osoba. U nesreći je poginula 21 osoba.
 
Među 15 povređenih osoba tokom noći nije bilo novih smrtnih slučajeva. Njih četvoro, na intenzivnoj njezi, još nije identifkovano.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet