I Versaj evakuisan zbog dojave o bombi

Dvorac Versaj u Parizu evakuisan je zbog dojave o bombi, javlja "Figaro" pozivajući se na policijske izvore.
I Versaj evakuisan zbog dojave o bombi
Foto: Pixabay
Dodaje se da je stigla anonimna dojava na sajt moncomissariat.fr, a dvorac će biti zatvoren do kraja dana.

Nešto ranije u toku dana, i čuveni muzej Luvr zatvoren je zbog pretnje bombom, prenela je francuska TV BFM pozivajući se na izvore iz policije.

Policija je brzo stigla na lice mesta, oko podneva, a posetioci su hitno morali da napuste zgradu.
 
Prethodno je na društvenim medijima objavljeno i zvanično saopštenje o zatvaranju u kojem se navodi da će svim posetiocima biti refundiran novac.
 
Francuska je od petka uveče podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, nakon ubistva učitelja Dominika Bernara, koga je nasmrt izbo mladić ispred gimnazije u Arasu. U tom incidentu, još tri osobe su teško povređene, uključujući napadača.
 
Ovaj čin je u Francuskoj proglašen "islamskim terorizmom", a predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se pojačale bezbednosne patrole u zemlji.
 
Svih 7.000 vojnika će biti raspoređeni po zemlji do ponedeljeka uveče, a ako treba i posle tog perioda, precizirali su iz Jelisejske palate.
 
Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanen rekao je u petak da je napad u Arasu povezan sa događajima na Bliskom istoku, gde Izrael vodi vojnu ofanzivu protiv Hamasa, palestinske militantne organizacije, koja je prošle subote izvršila napade na Izrael.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet