Benzema optužen za veze sa Muslimanskom braćom, možda ostane bez francuskog državljanstva

Francuska senatorka Valeri Bojer zatražila je danas da se fudbaleru Karimu Benzemi oduzme francusko državljanstvo.
Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin sugerisao da je fudbalska zvezda povezana sa Muslimanskom braćom, islamističkom strankom koja se smatra terorističkom grupom u nekoliko zemalja Bliskog istoka.
"Ako su ministrovi komentari tačni, moramo da razmotrimo sankcije protiv Karima Benzeme", rekla je Valeri Bojer, objavio je portal Politiko.
Bojer je navela da bi mu oduzimanje Zlatne lopte, najveće pojedinačne nagrade koju profesionalni fudbaler može dobiti, a koju je Benzema osvojio 2022. godine, moglo biti "prva, simbolična sankcija", dok bi lišenje državljanstva bila druga kaznena mera protiv francusko-alžirskog igrača.
 
Njena reakcija usledila je pošto je Darmanin u utorak izjavio da je Benzema imao veze sa Muslimanskom braćom, u intervjuu francuskom konzervativnom TV emiteru CNews, bez pružanja dokaza koji bi potkrepili tu tvrdnju, dok je informaciju odmah demantovao Benzemin advokat Igo Vigije, navodi Politiko.
 
"To je laž! Karim Benzema nikada nije imao nikakve veze sa tom organizacijom!", rekao je Vigije za francuski dnevnik Le Parisien kasno u sredu, dodajući da njegov tim razmišlja o preduzimanju pravnog postupka protiv francuskog ministra. 
  • Dragan N.

    19.10.2023 07:58
    Kako reče @Zamenik zamenika
    "Francuska je država. A Srbi ne vole kad država funkcioniše."

    ... i po srbima su zbog ovog francuzi (kao i uvek i svi drugi) glupi i nehumani, vidi se po količini komentara u ovom postu. Samo smo mi fer, samo smo mi pametni, sve znamo mkako treba i rasuđujemo kako treba. Srbima je bio dobar Draža Mihajlović, Slobodan Milošević, sada Aleksandar Vučić, Vulin, Gašić, Brnabić... dobar nam je Dodik, Putin...

    Evropska zajednica su smrdljivi kapitalisti, amerkanci još gori, predsednici i primjeri su im .

    Ali zato su dobri naši političari, kriminalci na vlasti, koji rukovode kriminalcima koji nisu na vlasti, ganjanju poštenu policiju a korumpiranu štite, hapse prodavce van pijace a osobađaju teške prestupnike i kriminalce, kažnjavaju svakog bez pojasa a kuma predsednika koji razvali saobraćajku Lambordžinijem zataškava, guše nam medije i zavode korupciju, zdravstvo nam je proalo, cene goriva veće nego u susednim zemljama a plate male, pijemo vodu od mleka, jedemo povrće i voće puno pesticida, kupujemo najviše polovna vozila a prodavnice sa polovnom garderobom cvetaju, pijani vozači voze autobuse dečijih ekskurzija i ubijaju pešake Audi-jima po ulicama uz par godina robije, banke nas deru kamatama i nametima takođe mnogo većim nego u "smrdljivom inostranstvu", obrazovanje i prosveta propadaju - gradivo preobimno, stalno se menja, nastavnički kada dobija batine od učenika i ukore od roditelja...

    Jasno je, Ne voli srbin postojanje prave države.
  • Zamenik zamenika

    19.10.2023 05:44
    Francuska je država. A Srbi ne vole kad država funkcioniše.
  • Mrmot na funkciji

    18.10.2023 23:26
    Ode sve.. na veresiju
    Ne ulazeci u diskusiju oko tvrdnji, kaznjavanje nekog ko je rodjen u Francuskoj, u Lyonu i ko je igrao 97 utakmica za Fr je ravno skandalu. Onda i Fr treba ponistiti sve rezultate sa njim, sve 3:0 za protivnika. Covek je rodjen u Fr, pa ako imaju nesto protiv njega, mpgu da mu sude ako imaju dokaze, a ne ovo, sto ne znam da li je pravno i moguce u Fr, mozda i jeste. Ne branim ga, bio je kontraverzan, no pretnja oduzimanjem drzavljanstvom , rodjenog u nekoj zemlji, prevazilazi okvire demokratije....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.