Jedan od Trampovih advokata priznao krivicu za učešće u subverziji izbora u Džordžiji 2020.

Kenet Čezebro, advokat koji je pomagao u orkestriranju kampanje sa lažnim elektorima kako bi ispalo da je Donald Tramp 2020. godine pobedio na predsedničkim izborima, priznao je krivicu na suđenju.
Jedan od Trampovih advokata priznao krivicu za učešće u subverziji izbora u Džordžiji 2020.
Foto: Beta/AP
Čezebro je priznao da je bio deo zavereničke šeme zajedno sa tadašnjim predsednikom Trampom i drugim licima, a konkretno se izjasnio krivim po delu optužnice koji ga tereti za falsifikovanje dokumenata, i pristao da bude svedok tokom suđenja ostalim saoptuženima.
Priznanje je još jedan udarac za Trampa i velika pobeda za Fani Vilis, tužiteljku okruga Fulton koja je optužila Trampa i još 18 ljudi za pokušaj preokretanja rezultata predsedničkih izbora na teritoriji države Džordžija.
Ovo se dešava samo dan pošto je bivša šefica Trampove kampanje Sidni Pauel takođe priznala krivicu i pristala da sarađuje sa tužiocima.
 
Tužilaštvo okruga Fulton preporučilo je da Čezebro bude osuđen na pet godina zatvora, uslovno, i da plati kaznu od 5.000 dolara.
 
U sklopu dogovora sa tužiocima, Čezebro je priznao da se sa Trampom i bivšim Trampovim advokatima Rudijem Đulijanijem i Džonom Istmanom zaverio oko plana da regularni elektori države Džordžija budu zamenjeni lažnim kako bi rezultati izbora u toj državi bili preokrenuti.
Đulijani i Istman su porekli svaku krivicu, i sada se suočavaju sa time da Čezebro sveodči protiv njih.
 
Izvor blizak pregovorima sa Čezebrom je rekao da se verovatnoća da on prizna krivicu povećala nakon što je to juče iznenada učinila Sidni Pauel.
  • Миле аналитичар

    21.10.2023 10:47
    Овај Џезебро би добро дошао у СНС-СПС за изборе добио би надимак преко Скај апликације Зебра , Џезебро му по нашки дође :Ђе си Зебро,од силне политике ми кер авлијанер полуди чим осети активисте у авлији одма виче AV-AV-AV

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet