Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom

Italija je u subotu u 14 sati uvela kontrolu na granici sa Austrijom i Slovenijom.
Italija uvela kontrole na granici sa Slovenijom i Austrijom
Foto: Pixabay (ilustracija)

Na graničnim prelazima zaustavlja se otprilike svako deseto do petnaesto vozilo, a ponegde kontrole još nisu uspostavljene.

Kod Fernetiča na slovenačkoj strani granice stvorila se manja kolona, ​​javlja Primorski dnevnik.
Tamo italijanska policija nasumično zaustavlja uglavnom vozila sa zatamnjenim staklima, kombije i vozila koja mogu skrivati osobe ili predmete, prenela je ANSA.
 
Italija uvodi kontrole zbog promenjene bezbednosne situacije u Evropi i na Bliskom istoku, a suština te privremene mere je prevencija terorizma i organiziranog kriminala.
 
Za nadzor granice sa Slovenijom angažovano je dodatnih 350 policajaca i vojnika koji će pomagati tamošnjim snagama bezbednosti.
 
Kontrola će se na većim graničnim prelazima odvijati 24 sata dnevno, dok će na manjim biti sporadična.
 
Kontrola će trajati do 30. oktobra, a za 2. novembar Italija planira sastanak s predstavnicima slovenačkihh i hrvatskih vlasti u Trstu na kojem će razgovarati o graničnim kontrolama, javila je austrijska novinska agencija APA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet