FOTO, VIDEO: "Supermagla" napravila haos na putevima u Luizijani, vozila se sudarala bar pola sata

"Supermagla" koju su napravili dim od požara u močvarama u južnoj Luizijani i gusta jutarnja magla, izazvali su juče niz saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovalo mnoštvo automobila.
FOTO, VIDEO: "Supermagla" napravila haos na putevima u Luizijani, vozila se sudarala bar pola sata
Foto: Beta/AP
Međudržavna magistrala I-55 kod Nju Orleansa pretvorena je u auto-otpad koji delom gori.
Državna policija je saopštila da ne može da potvrdi da li je bilo poginulih i da nema informacija o broju povređenih, čak ni o broju sudara automobila i kamiona.
 
U Nju Orleansu je objavljen poziv davaocima krvi da se hitno jave.
 
Saobraćaj je stao daleko u oba smera na magistralnom međudržavnom putu I-55, a zatvoreno je 39 kilometara magistralnog puta I-10.
 
 
Pozvani su školski autobusi da prevoze vozače sa mesta nesreća na putu kroz močvaru, a mnoge škole su otkazale nastavu jer deca i osoblje ne mogu da dođu.
 
Neki vozači kažu da su na vreme zaustavili automobile, ali su drugi na njih naletali otpozadi, čak i sa strane i da su se sudari čuli najmanje pola sata.
 
 
Meteorološka služba je upozorila na nekoliko požara u močvarnim područjima, od kojih je dim pomešan s maglom stvorio "supermaglu". Miris dima od močvarnih požara se u oblasti Nju Orleansa osećao još tokom vikenda.
 
Spaljivanje rastinja u močvarama je stari jesenji običaj uz obale Atlantskog okeana i Meksičkog zaliva u SAD. Neki od tih požara pomažu obnavljanje prirode, ali većinu požara ljudi izazivaju samo jer je "to običaj" ili iz drugih razloga - da nešto malo raskrče, pa im vatra izmakne kontroli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet