Mask: Čovečanstvo ide ka trećem svetskom ratu, pogrešna politika američkih vlasti

Ilon Mask, šef "Tesle" i društvene mreže "Iks", smatra da čovečanstvo ide ka trećem svetskom ratu zbog politike koju vode američke vlasti, gurajući Rusiju i Iran u koaliciju s Kinom.
Mask: Čovečanstvo ide ka trećem svetskom ratu, pogrešna politika američkih vlasti
Foto: Beta/AP
"Mislim da mi, a da toga nismo svesni, idemo ka trećem svetskom ratu, donoseći glupe odluke jednu za drugom", naveo je Mask u podkastu objavljenom na njegovoj stranici na mreži Iks.
Prema rečima Maska, politički kurs koji je izabrao Vašington gura Rusiju i Iran da uđu u savez sa Kinom, koji zajedno predstavljaju impresivnu protivtežu Zapadu.
Ukoliko se sukobe interesi ove dve strane, treba očekivati bitku velikih razmera u kojoj koalicija predvođena SAD neće imati prednost u industrijskoj snazi, koja bi mogla da obezbedi pobedu.
 
"Rusija ima sirovine, a Kina industrijski potencijal, što je, iskreno, idealna kombinacija sa tačke gledišta rata", smatra Mask i poziva vlasti SAD da napuste politiku konfrontacije.
 
On ocenjuje da je sadašnja politika Vašingtona nerazumna.
 
"Moguće je da se nikada ne bismo oporavili od trećeg svetskog rata, ali mislim da u ovom trenutku taj rizik ubrzano raste", zaključuje Mask.
  • Sava Bankovački

    26.10.2023 18:26
    Komentar
    Glas razuma
  • pismen

    26.10.2023 14:42
    @Gojko
    ti ako nisi ruse kose i svetlih ociju da se pod hitno da se dusegupkom!
    PS nisam znao da je SAD anti-imperijalisticka sila!
  • pismen

    26.10.2023 14:41
    @prask
    tako je, i svi koji se ne slazemo sa Vuckom da se iselimo iz Srbije i svi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet