VIDEO: Najmanje 22 mrtvih i 50 ranjenih u masovnoj pucnjavi u Mejnu, u toku potraga za počiniocem

Napadač naoružan automatskom puškom je ubio 22 osobe i ranio više od 50 u Luistonu, u američkoj državi Mejn, navela je rano jutros Televizija NBC, pozivajući se na policijske izvore.
Kancelarija šerifa objavila je dve fotografije osumnjičenog, rekavši da je u begu. 
Muškarac je u sredu uveče pucao na više lokacija, uključujući kuglanu i restoran, i pretpostavlja se da se ne radi o terorističkom napadu.
 
Policija traga za četrdesetogodišnjim instruktorom za upotrebu vatrenog oružja Robertom Kardom.
 
"Policija pokušava da locira Roberta Karda, rođenog 4. aprila 1983., kao osobu od interesa u vezi s masovnom pucnjavom u baru 'Schemengees' i 'Sparetime Recreation' ove večeri. Molimo kontaktirajte policiju ako znate gde se nalazi", poručili su iz policije. 
 
 
Tvrdi se da je Kard tokom leta proveo dve nedelje u psihijatrijskoj bolnici.
 
Vozilo od interesa locirano je u gradu Lisabonu u saveznoj državi Mejn, rekao je poverenik Odeljenja za javnu sigurnost, tokom brifinga za novinare. Lisabon je smešten oko 13 kilometara jugoistočno od grada Luistona, gde se dogodila pucnjava. Stanovnicima Lisabona rečeno je da se sakriju dok se potraga za osobom od interesa nastavlja.
 
Središnji medicinski centar u Luistonu je saopštio da je u toku reakcija na masovnu pucnjavu i da vrši koordinaciju s lokalnim bolnicama za preuzimanje pacijenata.
List "Sun Journal", pozivajući se na portparola policije u Luistonu, izvestio je o pucnjavi u tri različita objekta, uključujući i restoran. 
 
O događaju su obavešteni i predsednik SAD-a Džozef Bajden i guvernerka Mejna Dženet Mils.
 
Luiston ima oko 37.000 stanovnika i drugi je grad po veličini u Mejnu.
  • zzz

    26.10.2023 17:06
    Jasno
    Amerikanci treba što pre da zabrane prodaju oružja inače će broj stanovnika rapidno da opada.
  • NS

    26.10.2023 09:17
    Sad ce da krenu protesti,oh wait
  • B

    26.10.2023 07:47
    Za nauk našima
    Amerima će ovaj najverovatnije u mrtvačnicu, a ne na sud.
    Tako i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.