Unicef: Deca u Gazi piju slanu vodu

Deca se suočavaju sa katastrofalnom situacijom u Gazi, a roditeljima ne preostaje ništa drugo nego da im daju slanu vodu, navodi UN-ova agencija za pomoć deci Unicef.
Unicef: Deca u Gazi piju slanu vodu
Foto: FoNet/AP
Tobi Friker, portparol Unicefa, rekao je za BBC News da su nestašice postojale u Gazi čak i pre nego što je sadašnji sukob "podignut na novi nivo".
"Jedna od naših članica osoblja ima četvorogodišnjakinju i sedmogodišnjakinju, i pokušava da zaštiti devojčice, održi ih u životu svakodnevno. Govorila je o tome kako samo piju slanu vodu, a njena ćerka kaže: 'Mama, zašto ne mogu da pijem normalnu vodu koju smo imali u normalnim danima?'", rekao je Friker.
Upitan o zalihama pomoći koje su sada mogle da uđu u Gazu, Friker je rekao: "Bilo je zaliha, ali su bile vrlo male. Kada vidite ogromne potrebe na terenu koje imamo, potrebno je da ih bude mnogo, mnogo, mnogo više."
 
Friker je pozvao na "trenutni humanitarni prekid vatre" i povećanje količine pomoći u Gazi "na trajnoj osnovi".
 
"Ono što sada vidimo svakodnevno je da decu ubijaju, ranjavaju i sakate. Prioritet broj jedan je zaštititi dečje živote i održati decu u životu", zaključio je portparol Unicefa.
  • Dejan

    30.10.2023 16:14
    Svaka akcija mora da ima i reakciju.
    Nek pita hamasovce zasto nema vode.
    Svi ti tu iz te gaze ih podrzavaju i pljuvali su na telo one devojke mrtve u kamionu,sad nek kusaju sta su zakuvali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet