Pronađeno telo Nemice koju je Hamas oteo sa festivala i mučio je

Pronađeno je telo dvadesettrogodišnje Nemice Šani Nikol Luk, koju su teroristi Hamasa zverski mučili i ubili, saopštilo je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova.
Snimak na kom se vidi Šani Nikol Luk i način na koji teroristi Hamasa postupaju prema njenom telu, obišao je svet kao dokaz svireposti onoga što se dogodilo na festivalu u blizini pojasa Gaze.
Izraelci ne navode gde je pronađena, u Gazi ili Izraelu, prenosi Index.hr.
Njen rođak je u to vreme rekao za Vašington post da je Luk prisustvovala Nova festivalu, celovečernjoj zabavi kojom se slavi izraelski festival žetve Sukot.
 
Na uznemirujućem video snimku koji se tada pojavio na društvenim mrežama, mogla se videti nepokretna devojka koju su militanti iz Gaze uzeli za taoca i kojom su paradirali po obalskoj enklavi u kamionetu. Porodica je prvobitno rekla preko medija da imaju informacije da je možda živa, ali su Izraelci to sada demantovali.
 
"Sa žaljenjem možemo da podelimo sa vama vest da je telo 23-godišnje nemačko-izraelske državljanke Šani Luk pronađeno i identifikovano. Šani, koju su teroristi Hamasa oteli sa muzičkog festivala i mučili i paradirali po Gazi, doživela je nesagledive užase. Naše misli i molitve su sa Šanijevim prijateljima i porodicom tokom ove nezamislive noćne more. Neka njeno sećanje bude blagoslov", saopštilo je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova.
  • Marko

    31.10.2023 11:48
    @-J-
    Pa zašto "dobri vernici" ne spreče "loše vernike", u ovom slučaju dobri muslimani loše muslimane, to bi prvenstveno bila njihova odgovornost, odmah kada se tako nešto pojavi. Najlakše je kukati i prebacivati krivicu i odgovornost na nekog drugog ili trećeg a zapravo licemerno ne činiti ništa. Ali to je tipična srpska mantra i razmišljanje, svi drugi su krivi samo ne mi i uvek je krivac tamo negde spolja izvan nas, pa me ovakav komentar uopšte ne čudi. Pretpostavljam da ste hrišćanka i spomenuli ste religijske knjige i da je ono što piše u njima religija. Verujem onda da ne nosite odeću različite boje, pošto u Bibliji piše da se to ne radi. Kako da ne.
  • - J -

    30.10.2023 23:20
    @marko
    Ne.
    To što se tamo dešava nije praktikovanje religije već proizvoljno, katastrofalno delovanje - ubijenje i mučenje uz umišljenost da to ima neke veze sa nekom religijom.
    Doktor treba da leči svakoga najbolje što može a ne onog ko mu dobro plati. On je kao doktor ali to suštinske ne radi.
    Političar treba da služi narodu a ne da ga pljačka i ubija.
    Policajci korumpirani pa ih zato ne volimo i ne poštujemo više.
    Tako i ovi nazovi vernici čine zlo.
    Nije problem religija... policija, političar, doktor,... već loši i zli ljudi koji se licemerno sakrivaju iza onoga što treba da je dobro i što je u svojoj suštini dobro.
  • Marko

    30.10.2023 21:04
    @- J -
    Pa vi brkate religiju i religijske knjige, to jeste povezano ali nije isto. Religija je ono kako se religija praktikuje i ispoljava a to nisu knjige.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet