VIDEO: Japanac ranio dvoje kod bolnice, pa se zabarikadirao u obližnjoj pošti i uzeo taoce

Muškarac osumnjičen za pucnjavu ispred bolnice u Japanu, uzeo je najmanje dve osobe za taoce u pošti gde se zabarikadirao nakon bekstva, saopštile su japanske vlasti i mediji.
VIDEO: Japanac ranio dvoje kod bolnice, pa se zabarikadirao u obližnjoj pošti i uzeo taoce
Foto: Pixabay
Muškarac je pucao ispred bolnice u japanskoj prefekturi Saitama, u blizini Tokija, i tom prikom ranio dve osobe. ekar u četrdesetim i pacijent u šezdesetim godinama su povređeni u Opštoj bolnici Toda Čuo u gradu Toda, ali su u svesnom stanju, izvestio je Kjodo.
Veruje se da su njih dvojica bili u prijemnoj sobi u prizemlju bolnice kada se incident dogodio.
Osumnjičeni napadač je pobegao sa lica mesta i navodno se sakrio u obližnju poštu, saopštio je japanski javni servis.
 
Ubica je pobegao na motociklu, a izvori iz policije su saopštili da je pošta u Varabi Sitiju, oko 1,5 kilometar od bolnice, obavestila vlasti da se tu zabarikadirao muškarac koji ima pištolj.
 
Vlasti grada Varabija, severno od Tokija, saopštile su da je neutvrđen broj talaca uzeo muškarac "koji poseduje nešto poput pištolja", prenosi Rojters.
 
Najmanje dve radnice pošte u dvadesetim i tridesetim godinama su taoci, izvestili su japanski mediji.
 
Snimci koje je emitovala japanska televizija prikazuje čoveka u trenerci i beloj košulji kako stoji u neposrednoj blizini pošte i maše nečim što liči na pištolj.
 
Nekoliko policijskih vozila trenutno je parkirano oko pošte, a obližnje ulice su blokirane, dok je lokalnom stanovništvu izdato upozorenje da se udalji na bezbedno.
 
Toda je grad u japanskoj prefekturi Saitama sa oko 140.000 stanovnika.
 
 
  • Jovo

    31.10.2023 18:23
    Znači zato poštari štrajkuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet