Velika zaplena ukradenih vozila, u akciji učestvovala i Srbija

U velikoj policijskoj operaciji pronađeno je 505 ukradenih automobila, oko 2.000 ukradenih delova vozila, 16 čamaca, 32 vanbrodska motora i 248 falsifikovanih dokumenata.
Velika zaplena ukradenih vozila, u akciji učestvovala i Srbija
Foto: Pixabay
Operacija je sprovedena na spoljnim kopnenim granicama EU, kao i na graničnim prelazima u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Moldaviji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, saopštio je Evropol.
Pored navedenog, u policijskoj operaciji tokom oktobra, nadležni su identifikovali i 209 krijumčara migranata.
U operaciji pod kodnim nazivom "Mobile 6" učestvovalo oko 400 policajaca iz 25 zemalja, koji su obavili detaljne provere na nekoliko lokacija, navodi se u saopštenju.
 
Evropol i Interpol podržali su operaciju, koju je vodio Fronteks, pružajuci ekspertizu i pristup njihovim bazama podataka.
 
U saopštenju se navodi da je policija tokom operacije identifikovala razne kriminalne taktike, uključujući nekoliko slučajeva takozvanih kloniranih automobila, odnosno upotrebe na ukradenom vozilu registarskih tablica i isprava sa identičnog vozila.
  • Laza

    04.11.2023 12:32
    Naši
    Da je do naših od akcije ne bi bilo ništa. Šakom i kapom smo davali dvojna državljanstva čak i kriminalcima iz BiH.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet