Na propalestinskom protestu u Londonu oko 300.000 demonstranata

Londonska policija je saopštila da je na propalestinskom protestu u britanskoj prestonici učestvovalo oko 300.000 ljudi.
Iz policije su dodali da se u centru Londona pojavilo i nekoliko stotina kontrademonstranta.
 
Palestinska zastava našla se obmotana oko spomenika žrtvama Prvog svetskog rata, piše Gardijan.
Grupa propalestinskih demonstranata se popela na podignutu platformu na uglu Vokšol mosta, gde je zapalila vatromet i dimne baklje.
 
Činilo se da je policija sprečila malu grupu kontrademonstranata da se popne uz stepenice na drugoj strani mosta preko Temze.
Više od 20.000 demonstranata u Briselu
 
Više od 20.000 ljudi se pridružilo danas propalestinskom protestu u Briselu.
 
Protest je nazvan "Evropski marš za Palestinu", a učesnici su pozvali Evropsku uniju i njene članice da pojačaju napore za momentalno uspostavljanje primirja u izraelsko-palestinskom sukobu.
 
Marš je podržalo 40-ak organizacija civilnog društva, a u saopštenju za javnost se navodi da je potrebno da se "hitno obezbedi poštovanje međunarodnog prava kako bi se spasili ljudski životi".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.