Glavna bolnica u Gazi ostala bez vode, hrane i struje

Glavna bolnica u Gazi Al-Šifa ostala je bez vode, hrane i struje, a u stalnim napadima pogođeno je i odeljenje intenzivne nege.
Glavna bolnica u Gazi ostala bez vode, hrane i struje
Foto: Beta/AP
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) rekla je da je izgubila kontakt s bolnicom, prenosi danas BBC.
Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da polovina bolnica u Gazi, kojih ukupno ima 36, ne funkcioniše i izrazila ozbiljnu bojazan za zaposlene i pacijente u bolnici Al-Šifa.
Jedan hirurg iz te bolnice rekao je u glasovnoj poruci dopisniku BBC da niko ne može ni da uđe, ni da izađe iz bolnice i da zvuci pucnjave i bombardovanje odjekuju svake sekunde.
 
Izrael je više puta negirao optužbe da su njegove snage napale bolnicu, ali je priznao sukobe sa borcima Hamasa u toj oblasti. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet