Protiv hrvatskog ministra odbrane prijava za ubistvo iz nehata, preti mu do osam godina zatvora

Protiv bivšeg hrvatskog ministra odbrane Maria Banožića policija je podnela krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Goran Šarić.
Protiv hrvatskog ministra odbrane prijava za ubistvo iz nehata, preti mu do osam godina zatvora
Foto: Beta/AP
Kako je saopšteno, policija je utvrdila da je Banožić kršeći saobraćajne propise izazvao nesreću u kojoj je stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, navodi index.rs.
"Prvi stav se odnosi na izvršenje saobraćajne nezgode, a šesti da je izazvao smrt, odnosno da je nastupila smrt", rekao je portparol Dragoslav Živković.
Ukoliko Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu prihvati ovakvu krivičnu prijavu i ukoliko ona rezultira optužnicom u toj formi, bivšem ministru odbrane preti kazna od jedne do osam godina zatvora.
 
Banožić se oporavlja u osječkoj bolnici iako mu je zdravstveno stanje i dalje ozbiljno.
 
Premijer još nije odlučio kada će ga posetiti, a već sutra kreću konsultacije i dogovori oko novog ministra odbrane.
  • Branko

    12.11.2023 23:31
    Toliki su se izvukli u pravnoj drzavi pre njega, pa ce i on isto tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet