Još 10 osoba uhapšeno u Zadru nakon utakmice ABA lige

U nastavku kriminalističke istrage zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima, na području Policijske uprave u Zadru uhapšeno je još 10 osoba.
Još 10 osoba uhapšeno u Zadru nakon utakmice ABA lige
Foto: Pixabay
Hrvatski državljani starosti od 32, 30, 30, 28, 27, 23, 22, 21, 20 i 19 godina uhapšeni su zbog sumnje da su na utakmici 12. novembra između KK Zadar i Crvena zvezda u Sportskom centru Višnjik u Zadru uzvikivali poruke čiji sadržaj iskazuje ili postiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti, saopštila je policija, a prenela Hina.
U sklopu kriminalističke istrage, a na osnovu naloga Opštininskog suda u Zadru, sprovedenio su pretresi stanova i drugih prostorija uhapšenih osoba, i tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava i jedno sredstvo pogodno za napad i nanošenje povreda.
Sve osumnjičene osobe, uz optužbu za počinjene prekršaje, dovedene su na Kazneno-prekršajni deo Opštinskog suda u Zadru.
 
Ranije danas PU zadarska je izvestila da su zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima već privedena dvojica hrvatskih državljana, jedan starosti od 42 godina zbog alkoholisanosti i drugi starosti od 19 godina zbog pokušaja unošenja u sportski objekt alkoholnih pića, droga, pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta.
 
Nakon sprovedene kriminalističke istrage, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, na Kazneno-prekršajni deo Opštinskog suda u Zadru dovedena su i četvorica maloletnika, uz odgovarajuću optužnicu.
 
Kriminalistička istraga se nastavlja, saopšteno je iz PU zadarske.
  • Eeeee

    15.11.2023 08:59
    Ovde nema ko da ih hapsi, pa neće valjda svoji svoje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet