I Hrvatska uzvratila istom merom: Diplomata iz Srbije u Zagrebu "nepoželjan"

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske proglasilo je danas savetnika u Ambasadi Srbije u Zagrebu Petra Novakovića nepoželjnom osobom.
I Hrvatska uzvratila istom merom: Diplomata iz Srbije u Zagrebu "nepoželjan"
Foto: 021.rs
To je recipročan odgovor na jučerašnju odluku zvaničnog Beograda da protera prvog sekretara hrvatske ambasade Hrvoja Šnajdera.
Šnajder je, prema jučerašnjem saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije (MSP), nepoželjnom osobom proglašen po članu 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima jer je "grubo izišao oz okvira diplomatskih normi".
Hrvatska je danas uzvratila recipročnom merom, pozivajući se na isti član Bečke konvencije, javola je agencija Hina.
 
"U skladu sa članom 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, odlučili smo da se savetnik srpske ambasade u Zagrebu, gospodin Petar Novaković, proglasi personom non grata na području Republike Hrvatske", rekao je šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman na konferenciji za medije.
  • i

    21.11.2023 22:35
    Tek kad smo pomislili da možemo bar normalno da funkcionišemo kao susedne države,ako već ne možemo u istoj državi,ovo se desi.
    Koliko je samo srpsko hrvatskih brakova, prijateljstava koja se ne mogu naći ni među svojim sunarodnicima,kumstava između Srba i Hrvata.

    Toliko dva slična naroda koji govore isti jezik,ne mogu kolektivno da se usaglase čak ni u okviru suverenih država.
  • milicica

    21.11.2023 20:44
    moja reakcija je
    Jadno. Vas zbog spijunaze a nas na pravdi boga.Nema dalje
  • Za nasu decu

    21.11.2023 18:25
    AV AV AV AV
    Bodidarma@ HR je za mnoge tvorevine top drzava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet