Baltičke zemlje i Ukrajina najavile bojkot sastanka OEBS-a u Skoplju zbog dolaska Lavrova

Ministri spoljnih poslova Estonije, Letonije i Litvanije saopštili su da neće prisustvovati sastanku Organizacije za evropsku bezbednost u Skoplju prisustva šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.
Baltičke zemlje i Ukrajina najavile bojkot sastanka OEBS-a u Skoplju zbog dolaska Lavrova
Foto: Pixabay
"Ministri su odlučili da ne prisustvuju sastanku, smatrajući da prisustvo Lavrova rizikuje da legitimiše agresora - Rusiju, kao punopravnog člana naše zajednice slobodnih nacija", navodi se u zajedničkom saoštenju ministara baltičkih zemalja.
 
I ukrajinske vlasti su saopštile danas da će bojkotovati sastanak OEBS-a u Skoplju zbog prisustva Lavrova.
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba će bojkotovati ministarski sastanak OEBS-a posle odluke da se Lavrovu dozvoli učešće, rekao je portparol ukrajinske diplomatije Oleg Nikolenko za AFP.
Ta najava dolazi dan pošto je Bugarska saopštila da će dozvoliti Lavrovu da preleti njen vazdušni prostor kako bi otputovao na sastanak OEBS-a u Skoplju, uprkos evropskim sankcijama koje su pogodile Rusiju zbog njene invazije na Ukrajinu pokrenute u februaru 2022. godine.
 
"Ovlašćenje za diplomatski prelet je privremene prirode i spada u izuzetke od režima sankcija Evropske unije protiv njega", navodi se u saopštenju bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.
  • Vule

    28.11.2023 20:32
    Za ukrajinu razumem, al za balticke zemlje ne. Ako nisu bojkotovale ameriku i englesku za irak, nas , avganistan, sta im je sada?
  • Novi Bečej

    28.11.2023 16:57
    A šta ima i da traži taj Ruski Lavor? Nek bude tamo pored njegovog Putina.
  • Vale

    28.11.2023 16:04
    Foleri
    Ovi sto bi bojkotovali, su teski foleri, odnosno potrckala silnih. Posebno bi Balticke zemlje valjalo da se smire, i spuste malo nos, dok ne bude kasno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.