Devojci iz Srbije obećali posao u Crnoj Gori, pa je primorali na prostituciju

Bjelopoljac D. L. (48) i državljanka Srbije A. M. (23) doveli su devojku iz Prokuplja i umesto obećanog posla konobarice iskoristili njen težak materijalni položaj.
Devojci iz Srbije obećali posao u Crnoj Gori, pa je primorali na prostituciju
Foto: Pixabay
Primorali su je da se bavi prostitucijom.
 
To se navodi u optužnici kojom, osim njih dvoje, zbog krivičnog dela - trgovina ljudima, odgovara i Bjelopoljac S. V. (33).
Suđenje toj trojki zbog krivičnih dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, počelo je u Višem sudu u Bijelom Polju bez prisustva javnosti, pišu Vijesti.
 
Ročište je zatvoreno za javnost na predlog tužioca Vladana Đalovića, u cilju zaštite interesa oštećene.
S. V. se tereti da je koristio seksualne usluge oštećene, iako je znao da je od strane okrivljenih primorana na bavljenje prostitucijom.
 
U tužilačkom aktu navodi se da su okrivljeni, znajući za težak život devojke koja je detinjstvo provela u Domu za nezbrinutu decu i u različitim hraniteljskim porodicama, osmislili kako da je, nakon što je navršila 18 godina, bez imovine i smeštaja na prevaru uvedu u prostituciju.
 
Objašnjava se da su joj lažno obećali posao konobarice u Crnoj Gori i platu od 600 evra, pa su je 17. januara 2022. godine, iz Prokuplja prevezli u Bijelo Polje, gde je počela da radi u lokalu Lopušine "Romansa" u naselju Zaton.
 
Nakon tri dana, koristeći se njenim teškim materijalnim položajem, upotrebom sile i pretnje, oduzimanjem ličnih isprava, kazali su joj da više ne može da radi kao konobarica, već da se, zbog otplate duga koji je nastao usled troškova za njen prevoz iz Prokuplja u Bijelo Polje mora baviti prostitucijom.
 
U tom dokumentu dalje se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno.
Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola sata plaćale 50 evra, za sat 100, a za "iznajmljivanje" za celu noć plaćali su 500 evra, što je trajalo do 14. februara, kada se dokopala telefona i uspela da pobegne iz kafane.
 
Oni se terete da su od januara do 31. decembra 2022. u objektu "KJ" u Nikoljcu, te od januara do marta u objektu "Romansa" navodili na prostituciju još šest devojaka iz Srbije.
 
D. L. je uhapšen istog dana, dok je A. M. pobegla, a uhvaćena je nakon nekoliko dana.
  • drug

    02.12.2023 01:18
    smrtna kazna
    Smrtna kazna za ovo. Ne interesuje me nista drugo. Ovo je toliko monstruozno i uzasno pikirati zrtvu na ovakav nacin... Jedino smrtna kazna. Dajte vi novinari se potrudite da se objave imena ovih troje okrivljenih... Ako ikad izadju iz zatvora da im se skuva barem putinov caj. Uzas... Jedno je ubiti nekoga, pogaziti ali tako lagodno unistiti zivot nekome od 18 godina... Da dozivotno zivi sa traumom... Dabogda vecno goreli u paklu ako ga uopste ima.
  • Djoka

    01.12.2023 22:26
    Svakom od njih po 10 godina robije minimalno!
  • f

    01.12.2023 22:09
    Generalno je veoma loša i ponižavajuća pozicija devojaka i žena koje dolaze da rade u Cg. Preko mizoginih i seksističkih šala do ucena i pretnji nasiljem.
    Pričam o ugostiteljstvu.
    Ukratko,moj utisak je da tamo vlada zakon sile.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.