Jemenski Huti napali nekoliko brodova u Crvenom moru: Među njima američki, izraelski, britanski

Jemenski Huti izveli su napade dronom na izraelske, britanske i američke brodove u Crvenom moru zbog obnovljenih napada Izraela na Pojas Gaze.
Jemenski Huti napali nekoliko brodova u Crvenom moru: Među njima američki, izraelski, britanski
Foto: Beta/AP (ilustracija)
Portparol jemenskih Huta general Jahja Sari rekao je da su napadnuta dva izraelska broda, "Juniti eksplorer" i "Namber najn", koji su se, kako je rekao, oglušili na upozorenja mornarice Huta, prenosi Rojters.
 
Sari je poručio da će Huti nastaviti da gađaju izarelske brodove u Crvenom moru i da "Jemen vodi sudbonosnu bitku sa izraelskim okupatorom SAD", prenela je libanska televizija Al Majdin.
Prethodno je pomorska bezbednosna kompanija Ambrej saopštila da je primila izveštaje da je britanski teretni brod pogođen projektilom dok je išao kroz Crveno more.
 
"Britanski teretni brod pod zastavom Bahama je, prema izveštajima, pogođen raketom dok je prolazio kroz Crveno more, na oko 34,5 kilometara severozapadno od Moče u Jemenu", navela je kompanija Ambrej, preneo je Juronjuz.
Pentagon je nešto kasnije saopštio da je izvedeno više napada na brodove u Crvenom moru, ukljujućući i na američki razarač USS Kerni.
 
Američki zvaničnik koji je želeo da ostanen anoniman rekao je da je napad na USS Kerni počeo oko 10.00 po lokalnom vremenu kod grada Sane u Jemenu i trajao je pet sati.
 
Drugi američki zvaničnik rekao je da je Kerni presreo najmanje jedan dron tokom napada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.