Njujork tajms: Raketa Hamasa 7. oktobra pogodila bazu s nuklearnim projektilima

Raketa koju je Hamas 7. oktobra ispalio iz Pojasa Gaze pogodila je bazu u centralnom Izraelu gde su uskladišteni projektili koji mogu da nose nuklearne bojeve glave, piše "Njujork tajms".
Po izveštaju koji se zasniva na satelitskim snimcima, jedna raketa je pogodila bazu Sdot Miha kraj Beit Šemeša, ujutro prvog dana rata kada je Hamas ispalio hiljade raketa na Izrael tokom napada na jug te zemlje gde su se kroz probijenu graničnu ogradu ubacili palestinski ekstremisti.
U izveštaju američkog lista se navodi da je pogodak rakete izazvala požar u bazi koji se proširio do skladišta raketa "Jerihon" i drugog osetljivog oružja.
Sudeći po stranim izveštajima, Izrael ima zalihe nuklearnog oružja.
 
Projektili "Jerihon" su navodno projektovani tako da mogu da nose nuklearne bojeve glave, navode izraelski mediji.
 
Izraelski lideri nikada nisu porekli ni potvrdili da njihova zemlja raspolaže nuklearnim bombama.
  • Sad kad mi tamo

    05.12.2023 06:42
    a ono mozda
    Celicna kupola radi 110%
    :-))))))))
    kao i F117a ne moze da ga obori smart raketa ali moze buzovan NEVA
    tako i ovde celicn kupola stiti od svih smart raketa osim pd rakete od vodovodne cevi koja pogodi bazu sa raketama koje nose nukl.bojeve glave
  • Berbakov

    05.12.2023 03:33
    Odmah uvesti moratorijum na nuklearno oružje u Palestini i Izraelu. UN snage da izmeste sve nuklearke iz regiona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.