Građani Severne Makedonije peticijom traže smrtnu kaznu za ubicu devojčice

Na društvenim mrežama pokrenuta je peticija kojom građani Severne Makedonije traže smrtnu kaznu za ubicu maloletne V. Đ.
Građani Severne Makedonije peticijom traže smrtnu kaznu za ubicu devojčice
Foto: Pixabay
Objavljen je i poziv na protest u subotu u Gradskom parku u Skoplju. 
 
U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donelo naredbu o sprovođenju krivične istrage protiv prvoosumnjičenog za ubistvo devojčice i podnelo predlog za određivanje pritvora.
Peticija pod nazivom "Smrtna kazna za Vanjine ubice" se deli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinilaca. 
 
Tražeći pravdu, građani Severne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinioce premala kazna.
 
Četrnaestogodišnja devojčica je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo ceo region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno telo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.
Nadležni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštili da je devojčica ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mestu zločina u nju pucano iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. Ona je potom zakopana.
 
Tri osobe su pritvorene zbog sumnje da su učestvovale u ovom zločinu, kao i devojčicin otac koji se sumnjiči da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Trojica osumnjičenih su sami u odvojenim prostorijama u pritvoru, kako se ne bi suočili sa pobunom ostalih pritvorenika. 
 
Glavni osumnjičeni za ovaj zločin, Lj. P, u bekstvu je i za njim je raspisana međunarodna poternica.
 
Kako je saopšteno, motiv ovog brutalnog ubistva je koristoljublje.
Prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo Lj. P. biće pritvoren odmah po hapšenju, odlučio je Osnovni krivični sud u Skoplju na predlog Tužilaštva.
 
Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv prvoosumnjičenog i podnelo predlog za određivanje pritvora.
  • Jovan

    05.12.2023 14:42
    Jovan
    Apsolutna podrska jer ovakav Monstrum nesme proci sa dozivotnom Robijom o trosku Gradjana!
  • MK

    05.12.2023 12:00
    Obavezno smrtna i za saučesnike. Pa oni su ubili njih dvoje. A za Vanju tuga i žalost mlado dete ubiše idioti. Oko za oko, zub za zub drugačije ovo zlo neće stati
  • Za Vanju

    05.12.2023 11:54
    Podržavam tu peticiju. Smrtna kazna za ubicu i oca. Zar otac tako nešto da uradi svom detetu? Smrtna za obojicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.