Najmanje četvoro poginulo u drumskim nesrećama u Nemačkoj izazvanih snegom

Sneg i led koji su zahvatili najveći deo Nemačke danas su izazvali više nesreća na putevima u kojima je poginulo najmanje četvoro ljudi dok je vazdušni saobraćaj poremećen na aerodromu u Minhenu.
Najmanje četvoro poginulo u drumskim nesrećama u Nemačkoj izazvanih snegom
Foto: Beta/AP
Na autoputu u Bavarskoj na jugu dva muškarca su poginula kada se njihovo vozilo sudarilo sa kamionom zbog ledene kiše zbog koje je put bio jako klizav.
 
Ledena kiša izazvala je druge, manje opasne nesreće u regionu Minhena koji je od subote zahvaćen rekordnim snežnim padavima koje su paralziovale taj grad.
Na istoku Nemačke u Saksoniji jedan autobus je udario u vozilo za uklanjanje snega a zatim u drvo, kada je poginulo 10-ogodišnje dete koje je bilo u autobusu.
 
Teško su povređeni vozač i jedna putnica.
U jugozapadnoj državi Baden Virtemberg jedan vozač je poginuo kada je udario u autobus.
 
Saobraćaj na aerodromu u Minhenu, drugom po veličini u zemlji je i danas poremećen. Letovi na tom aerodromu najvećim delom vikenda bili su prekinuti zbog snega, a danas su ponovo bili u prekidu na više sati zbog leda.
 
"I dalje su vrlo jaki poremećaji vazdušnog saobraćaja", napisano je večeras na vebsajtu aerodroma. Ukazuje se na to da je program letova znatno redukovan zbog ekstremnih meteoroloških uslova.
 
Nagomilala su se otkazivanja letova od subote na tom aerodromu preko koga se vrše mnoge dugolinijske veze kompanije Lufthanza, o čemu pišu brojni putnici blokirani u inostranstvu preko svoje društvene mreže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet