U Francuskoj uhapšeno 80 osoba zbog pedofilije

U Francuskoj je tokom ove sedmice uhapšeno 80 muškaraca osumnjičenih za seksualno zlostavljanje dece.
U Francuskoj uhapšeno 80 osoba zbog pedofilije
Foto: Pixabay
Visoki policijski zvaničnik rekao je Frans presu da je to najveća operacija sprovedena u Francuskoj i da su među uhapšenima dva prosvetna radnika, sportski trener i nadzornik u domu za decu sa smetnjama u razvoju.
 
Jedan od nastavnika je krao fotografije i video zapise svojih učenika, a optužen je i za seksualno zlostavljanje jednog učenika.
Među uhapšenima je desetak muškaraca osumnjičenih za silovanje maloletnika ili seksualni napad.
 
Uhapšeni su starosti od 30 do više od 60 godina, a među njima je i jedan lokalni zvaničnik.
"Među tim kriminalcima ne postoji tipičan profil, nailazimo na sve društveno-profesionalne kategorije", rekao je policijski zvaničnik i dodao da je tokom pretresa pronađeno više od 100.000 video snimaka i fotografija zlostavljanja dece.
 
Slike su čuvane na računarima, hard diskovima ili u drugim digitalnim formama.
 
"Neki sadržaji su bili ekstremno nasilni“, rekao je policijski zvaničnik.
 
Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen pozdravio je rad policije i veliki obračun protiv ove vrste kriminala. Dodao je da su istrage još u toku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.