Bajden pozvao Zelenskog na sastanak u utorak u Beloj kući

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na sastanak u utorak, 12. decembra u Beloj kući kako bi razgovarali o ratu protiv Rusije i američkoj podršci.
Bajden pozvao Zelenskog na sastanak u utorak u Beloj kući
Foto: Beta/AP
Kako je najavljeno iz Bele kuće, dvojica lidera razgovaraće o "hitnim potrebama" Ukrajine, u vreme kada Bela kuća pokušava da postigne dogovor sa Kongresom SAD kojim bi se obezbedila vojna pomoć Ukrajini i Izraelu. 
 
Bajden je Zelenskog pozvao na sastanak i kako bi razgovarali o ratu protiv Rusije i "važnosti" stalne američke podrške ukrajinskim odbrambenim naporima, dodaje se u saopštenju, a prenosi Rojters. 
Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer navela je u saošptenju da je cilj sastanka da se istakne "nepokolebljiva posvećenost SAD podršci narodu Ukrajine, dok se brani od ruske brutalne invazije", dodaje CNN.
 
Iz kabineta Zelenskog naveli su na Telegramu da će on doći u ponedeljak u Vašington i da će se sastati sa Bajdenom tokom radne posete "koja će uključivati niz sastanaka i razgovora".
Republikanci su u američkom Senatu nedavno blokirali glasanje o zakonu o pomoći Ukrajini i Izraelu, nakon što demokrate nisu izašle u susret njihovim zahtevima u vezi sa jačanjem bezbednosti južne granice SAD.
 
Paket od 110 milijardi dolara uključivao je 61 milijardu za Ukrajinu, kao i sredstva za pomoć Izraelu i Gazi.
  • Драган

    11.12.2023 12:18
    Run
    Run, Forest, run.
  • Gari

    11.12.2023 09:33
    Samo da matori ne zaboravi na sastanak.
  • Samo pitam

    11.12.2023 08:33
    Uhvatili republikanci demokrate u makazice.
    Šta je Bajdenu i demokratama važnije - da smanje priliv ilegalnih migranata kojima u severnim državama daju pravo glasa ili da dalje podrže žrtvovanje ukrajinaca za američke interese ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.