Jedan od najtraženijih begunaca u Evropskoj uniji uhapšen na Jahorini

Mladen Samardžija koji se nalazi na listi pedeset najtraženijih begunaca Evropske unije, uhapšen je na Jahorini, zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima.
Jedan od najtraženijih begunaca u Evropskoj uniji uhapšen na Jahorini
Foto: Pixabay
Banjalučki mediji objavili su da je Samardžija uhapšen u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Republike Srpske.
 
On se, već duže vreme nalazio u bekstvu od slovenačkog pravosuđa, koje je za njim raspisalo poternicu zbog umešanosti u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, kao i izbegavanja dolaska na sud, pred kojim se protiv njega vodi postupak.
Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. godine bio meta prikrivenih inspektora slovenačke policije.
 
Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.
On je i prošle godine hapšen na Palama, kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti.
 
Posle toga je pušten na slobodu, jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.
 
Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe Škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet