Mađarska blokirala 50 milijardi evra evropske podrške Ukrajini

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je na samitu Evropske unije stavio veto na novu podrške Ukrajini iz evropskog budžeta u iznosu od 50 milijardi evra.
Mađarska blokirala 50 milijardi evra evropske podrške Ukrajini
Foto: Beta/AP
"Veto na dodatna sredstva Ukrajini, veto na reviziju evropskog višegodišnjeg budžeta, vratićemo se na to pitanje sledeće godine nakon odgovarajućih priprema", naveo je Orban na društvenoj mreži X.
On juče nije iskoristio pravo veta na odluku lidera EU da otvore pristupne pregovore sa Ukrajinom.
Orban je sinoć rekao da se uzdržao tokom glasanja za otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom.
 
Ocenio je da je odluka EU loša.
 
  • mns

    15.12.2023 17:17
    to!
    bravo Orbane care!
  • @/

    15.12.2023 16:10
    "Rusiji"malim slovom - to je "politički korektno", tako treba. Ne treba se obazirati na gramatiku nego misliti svojom glavom kada se borite protiv "zle imperije".
  • Odahnula EU

    15.12.2023 13:18
    A u stvari cela EU sada slavi Orbana jer neće morati da izdvajaju 50 milijardi evra. Ide javno priča , eto mi hteli da damo Ukrajini, ali ne možemo zbog diktatora Orbana itd itd. A u stvari sakriveno u sebi sve države u EU kažu - tooo Orbane majstore pare nam ostaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet