Više od 1.700 hapšenja u operaciji borbe protiv šverca oružjem u Aziji

Međunarodna kriminalistička policija Interpol saopštila je da je u operaciji protiv trgovine oružjem u Aziji uhapšeno više od 1.700 ljudi i zaplenjeno nekoliko stotina komada vatrenog oružja.
Više od 1.700 hapšenja u operaciji borbe protiv šverca oružjem u Aziji
Foto: Pixabay
Brojna hapšenja, više od 600, dogodila su se u provincijama na granici između Pakistana i Avganistana, navodi se u saopštenju Interpola sa sedištem u Lionu.
Operacija, u kojoj je učestvovalo deset zemalja, omogućila je otkrivanje ruta kojima kamioni iz Avganistana prevoze vatreno oružje i municiju u Pakistan, navodi se u saopštenju.
 
Borbu protiv trgovine oružjem u centralnoj, južnoj i istočnoj Aziji "otežava veliki broj sofisticiranog vatrenog oružja u opticaju, porozne granice i regionalni sukobi".
Interpol je ocenio da je trgovina oružjem unosan izvor zarade za kriminalce svih vrsta.
 
U operaciji su učestvovali Brunej, Kina, Indonezija, Koreja, Kirgizija, Mongolija, Nepal, Pakistan, Filipini i Singapur.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.