Načelnik Generalštaba izraelske vojske preuzeo odgovornost za ubistvo tri taoca

Načelnik Generalštaba Izraela Herci Halevi preuzeo je večeras odgovornost za ubistvo tri taoca koje su u petak ubili izraelski vojnici u Gazi.
Taoci su ubijeni iako su mahali improvizovanom belom zastavom i nisu bili naoružani.
 
"Zabranjeno je pucati na one koji podignu belu zastavu i traže da se predaju. To što je urađeno je kršenje pravila službe", rekao je Halevi, ali je dodao da je pucano tokom borbe i pod stresnim okolnostima, preneli su izraelski mediji.

Porodice talaca zatočenih u Pojasu Gaze apelovale su u međuvremenu na Vladu Izraela da okonča borbe i pregovora o njihovom oslobađanju više od dva meseca posle početka rata sa Hamasom.

"Mi samo izvlačimo mrtva tela. Tražimo od vas da zaustavite borbu i započnete pregovore", rekla je Noam Peri, ćerka Izraelca zatočenog u Gazi na skupu porodica talaca u Tel Avivu, prenela je agencija Frans pres.
 
Pošto su juče izraelski vojnici greškom ubili tri taoca na severu Pojasa Gaze porodice zahtevaju od Vlade Izraela da inicira novi sporazum za oslobađanje talaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet