VIDEO Jak zemljotres u Kini: Poginulo najmanje 118 ljudi

Najmanje 111 ljudi poginulo je u zemljotresu jačine 6,2 jedinice Rihterove skale koji je pogodio provincije Gansu i Cingaj na severozapadu Kine.
VIDEO Jak zemljotres u Kini: Poginulo najmanje 118 ljudi
Foto: Beta/AP
Prema poslednjim izveštajima Rojtersa do sada je registrovano 118 žrtava.
Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procenio je da je potres u regiji bio magnitude 6,1 na dubini od 35 kilometara, sa epicentrom 102 kilometra zapadno-jugozapadno od Landžoua.
Kineski predsednik Si Đinping je od lokalnih vlati zatražio da blagovremeno spasu i zbrinu povređene ljude kako bi se žrtve svele na najmanju moguću meru, kao i da pažljivo prate situaciju i vremenske promene kako bi se sprečile dodatne nesreće, javila je kineska nacionalna agencija Hsinhua.
 
Od Državnog saveta Si je zatražio da pošalje radnu grupu u područja pogođena katastrofom koja će voditi rad na otklanjanju zemljotresa.
 
Kineska armija i policija aktivno sarađuju sa lokalnim vlastima u akcijama hitnog spasavanja i pomoći u katastrofama.
 
  • Realista

    19.12.2023 09:41
    kao i u Turskoj
    Togu-dreg gradnja ili zgrade od papira...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.