Bivši gradonačelnik Njujorka proglašava bankrot, mora da plati 148 miliona dolara zbog klevete

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani podneo je zahtev da proglasi bankrot nakon što mu je naloženo da plati 148 miliona dolara po tužbi za klevetu.
Bivši gradonačelnik Njujorka proglašava bankrot, mora da plati 148 miliona dolara zbog klevete
Foto: Beta/AP

Đulijani je naveo skoro 153 miliona dolara postojećih ili potencijalnih dugova.

 

To uključuje stotine hiljada dolara poreskih obaveza, novac koji duguje svojim advokatima, ali i milione dolara u potencijalnim presudama po tužbama koje su podnete protiv njega.

Najveći dug je 148 miliona dolara zbog davanja lažnih izjava o izborima u Džordžiji u vezi sa predsedničkim izborima 2020. godine.
 
Nalog da plati ovu odštetu dobio je pre nedelju dana. 
  • Новосађанин

    22.12.2023 20:45
    Трамп председник 2024.
  • Igor

    22.12.2023 16:49
    Možete da ne volite Ameriku, ali tamo sud RADI SVOJ POSAO. Inače, ovaj gospodin je optuživao ljude iz izborne komisije da su pokrali izbore, napravio im pakao od života (njima treba da plati odštetu) pritom tvrdeći da ima dokaze, ali ništa od tih dokaza nije priložio na suđenju. I i dalje priča svojim MAGA ovcama da ima dokaze!
  • Deks

    22.12.2023 16:35
    Bio je gradonačelnik Njujorka u vreme užasno teškog događaja za taj grad - napada na kule bliznakinje 2001.g. Tu je stekao ugled ali je sve to prokockao podrškom ozloglašenom Trampu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.